Încep prin a vă spune câteva lucruri despre mine, ca să înțelegeți ce-i cu textul ăsta. Îmi petrec o mare parte din timp pendulând între extreme:

  • Îmi place să fiu răsfățată, dar nu-mi place să pierd vremea cu lucruri ne-esențiale; drept urmare, petrec puțin timp cu mine și pentru mine, mi se pare timp pierdut (greșit, știu, dar nu despre asta vorbim acum).
  • Sunt cel mai mare fraier când vine vorba de reclame la mâncare, sunt prima care pune botul la orice filmuleț care vrea să-i vândă ceva stomacului meu. Aș încerca toate ciocolatele de pe piață, aș mânca până și pizza congelată. Acum vreo două săptămâni, mi-am luat Coca Cola Lime. M-a inspirat un panou care îmi zicea „In a world of lemons, be more lime”, cu imaginea unei tipe transpirate și sexy, pe ringul de box. Normal că am vrut să fiu Lime, cine nu ar vrea?. În același timp, încerc să mănânc sănătos și nu îmi plac tâmpeniile puternic chimicalizate, așa că aventurile mele se soldează cu o gură pofticioasă de […insert new product here…], cu o mare dezamăgire și cu restul produsului la coșul de gunoi.
  • Iubesc dulciurile cu pasiune, definitiv și iremediabil, dar cred cu tărie că zahărul rafinat este printre dușmanii cei mai perfizi ai sănătății mele. Dacă s-ar inventa un oraș de ciocolată, m-aș muta mâine în el, cel mai probabil ca să îmi petrec 98% din timp luptându-mă cu dorința de a devora primul stâlp de lumină din cale, și 2% din timp ronțăind fericită la un colț de birou de ciocolată.

Am căutat o soluție care să-mi permită să mă răsfăț fără să pierd prea mult timp și să îmi satisfac iubirea insățiabilă de ciocolată, fără să dau în diabet. Mă gândesc că mai sunt și alte femei ca mine, așa că pornesc acum o serie cu idei în sensul ăsta. Și, pentru că tot vorbeam de ciocolată, prima parte i-o dedic ei.

tort de ciocolată
Într-o lume ideală, tortul de ciocolată ar fi considerat un mic dejun echilibrat

Să curgă râuri de ciocolată!

  1. Dușul ciocolătos

Mi-am luat un gel de duș cu ciocolată! Nu e mare fiță, e de la Palmolive, au ceva serie Gourmet – ăsta cu cioco, unul cu vanilie și unul cu căpșuni. Celelalte două miros îngrozitor, nu cred că oamenii care le-au creat au mirosit vreodată în viața reală căpșuni sau vanilie. Dar ăsta de ciocolată miroase demențial, cumva a ciocolată cu caramel, și îmi place la nebunie. Oricum dușul de seară era printre momentele mele preferate din zi, dar de când cu gelul ăsta de duș, mă simt de parcă în fiecare seară am parte de un moment de relaxare la spa-ul meu privat, care se deschide 5 minute doar pentru mine. Emma doarme, omul se uită la ceva serial SF, iar eu mă scufund în miros dulce de ciocolată și caramel.

2. Ciocolata bebelușească

Dacă sunteți pe vreun grup de diversificare pe Facebook, sigur știți despre ce vorbesc. Dacă nu, felicitări! Probabil faceți lucruri mai valoroase cu timpul vostru decât să citiți zeci de postări cu Meniul zilei în căutare de inspirație și nu aveți lista de Bookmarks plină de rețete de brioșe pe care nu le veți încerca niciodată. Așa, deci ciocolata bebelușească. E o combinație de banană (cât mai coaptă), avocado și pudră de roșcove. Le arunci în blender, le mixezi și iese o cremă fină și delicioasă, cu aspect dubios (verdele de la avocado cu maroniul de la carob nu dau întotdeauna cea mai apetisantă culoare), dar care aduce aminte de o cremă de ciocolată. Fără zahăr rafinat, fără ciocolată, fără sentimente de vinovăție.

3. Ciocolata caldă

Aici nu am nicio soluție magică sau variantă extra sănătoasă. Doar una cu lapte, cacao și câteva bucățele de ciocolată, de care vreți voi. Pe care le amesteci împreună pe foc, până se transformă într-o licoare caldă, ciocolătoasă și minunată, care poate să vindece iubiri neîmpărtășite și să transforme o zi de viscol într-una de poveste de iarnă. Dacă nu iese suficient de dulce, puneți și un strop de miere, e ok, o viață avem.

4. Prăjiturile cu ciocolată

Ok, aici este vorba exact despre prăjitura voastră preferată cu ciocolată. Oricine merită o prăjitură adevărată din când în când, decadentă și groaznic de nesănătoasă. Top trei la mine includ: tortul cu bezea și cremă de unt și ciocolată al lui maică-mea, brownie-ul american dens și lipicios și tarta cu ciocolată și zmeură de la Octavian.

Atât pentru moment, spor la ciocolată!

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli când postez ceva, dă un like paginii de Facebook sau abonează-te la postările mele (puțin mai sus, pe coloana din stânga).

*Surse foto: pexels.com și foodiesfeed.com

Lasă un comentariu